Дестинации и услуги

румъния

Търговията между България и Румъния отчита положителни тенденции, като стокообменът ни за миналата 2016 година възлиза на 3,8 млрд. евро, което е увеличение с 5,7 %

Салдото в двустранната търговия е положително за България и е в размер на 256 млн. евро за 2016 година

Между България и Румъния се обменят предимно метали и метални изделия, нефтени продукти, захар, зърнени култури, медикаменти, изделия на хранително- вкусовата промишленост, както и транспортни средства, вкл. трактори и автомобили.

Като отрасли с перспектива за растеж в двустранната търговия са машиностроене, електроника и електротехника, строителство, хранително- вкусова промишленост, текстилна и трикотажна промишленост.

Един от начините за повишаване на стокообмена е чрез разнообразяване на търговските потоци между двете страни и включване на нови продукти в листите на търгуваните стоки.

В двустранната търговия по внос и износ между България и Румъния се отчитат към момента над 2000 компании с български капитал, които оперират в северната ни съседка и наемат транспортни фирми или все по- често се доверяват на спедиция при превоза на товар.

Приблизително същата е и цифрата на румънските компании в България. Много е важно да се продължи с насърчаването на повече български инвеститори в Румъния, както и да се подкрепят румънски компании да реализират проекти в България.

През следващите години приоритет на България и Румъния би трябвало да бъде увеличаването на финансирането за транспортните коридори, за да се отворят нови възможности за мобилност и работа от двете страни на Дунав, като по този начин ще се избегне забавянето при преминаването на границата и ще благоприятства за развитието на сухопътният транспорт.

гърция

Гърция е страна с добре развита пазарна икономика, базирана на селското стопанство и леката промишленост. Гърция е сред най- големите производители на маслини, тютюн и вино.

Въпреки, че не силно индустриализирана, страната произвежда електроника, оръжия, кораби и строителни материали. През първото полугодие на 2017 г стокообменът между България и Гърция се е увеличил с 8,4 % в сравнение със същия период на 2016 г

Износът за 2016 г е на стойност 1650,3 млн. евро при внос от 1258,3 млн. За Гърция изнасяме предимно зърнени култури, трикотаж, олио, необработен тютюн, нефтени  продукти, а внасяме електроника, зеленчуци, плодове и др.

Нашата компания организира голям брой транспорти от Централна Европа, Румъния и България към Южна и Северна Гърция. Имаме партньори, предлагащи  товари и в обратната посока, като особено ценни са тези от Южна Гърция.

Полша

Бългapcĸи и пoлcĸи ĸoмпaнии зaпoчвaт cъвмecтни бизнec пpoeĸти зa нaд 30 милиoнa eвpo

Бългapcĸият изнoc зa Πoлшa зa минaлaтa гoдинa възлизa нa нaд 585 млн. eвpo, a двycтpaнният cтoĸooбмeн нaдxвъpля 1.6 млpд. eвpo.

Бългapcĸитe ĸoмпaнии пpoявявaт интepec ĸъм yвeличaвaнe нa изнoca на цели товари нa винa и вepмyти, мoтo и eлeĸтpoĸapи, мeдиĸaмeнти, зaмpaзeни плoдoвe и зeлeнчyци, билĸи, бялo caлaмypeнo cиpeнe. Bcичĸи тeзи cтoĸи имaт пoтeнциaл зa peaлизиpaнe нa oгpoмния пoлcĸи пaзap.

Πoлcĸитe фиpми ca зaинтepecoвaни oт paзлични видoвe бизнec в Бългapия. Cтpaнaтa ни изнacя зa Πoлшa мeбeли, фapмaцeвтични пpoдyĸти, xpaнитeлни cтoĸи, биoзeлeнчyци и плoдoвe, ĸoнcepви, eлeĸтpoниĸa, пapфюмepийни и ĸoзмeтични пpoдyĸти.

Много български компании внасят с хладилни камиони стоки и суровини от Полша,като плодове и зеленчуци, млечни продукти,яйца, продукти за хранително- вкусовата промишленост. Значително се увеличава и дялът на частичните товари от Полша- автомобилни части, моторни масла и др.При които водещ фактор е по- добро ценообразуване на цена за транспорт

Превоз на комплектни товари

Превоза или транспортирането на комплектни товари е основна част от дейността на UBG. Комплектен товар имаме тогава, когато за един клиент се отделя цял камион. Ние знаем каква отговорност представлява транспортирането на комплектни товари. За разлика от други индустрии транспортът не произвежда нов продукт, той се числи към услугите. Всички дейности около транспорта са подчинени на определени изисквания, като например изпълнението на договорни задължения, свързани с плана за транспорт и бърза доставка за по-кратко време. Важно е всички материални ценности и стоки, предоставени за превоз да се откарат в точките на доставка в най-къси срокове и непокътнати. Това е едно от най-важните условия за развитието на индустрията, добрата организация на производството и търговията.

Превоз на насипни товари

Всеки вид товари имат своите специфични особености и характеристики на организацията по процеса на транспортиране. UBG се занимава с вътрешен и международен транспорт на насипни товари. Обикновено насипните товари се превозват с гондоли .

  Трябва да се има предвид, че през последните години много активно започнаха да се използват специални контейнери за насипни товари, които могат да се превозват не само с камиони. Освен това, използването на контейнери премахва необходимостта от подготовка на самия камион за транспортиране на насипните товари, тъй като контейнерът осигурява съответствие с всички нормативни изисквания за превоз на този вид товари. Трябва да се отбележи, че при превоз на контейнери е необходимо да се осигури допълнително оборудване, което ще осигури разтоварването на насипния товар. В случай на традиционния транспорт със самосвал това не е необходимо, тъй като тези камиони се разтоварват самостоятелно.

Спазване на правилата за превоз на насипни товари и последователна организизация на  процеса по транспортиране, са водещи така че превоза на всеки вид насипен товар да премине гладко и в строго съответствие със закона.

Трябва да се има предвид, че през последните години много активно започнаха да се използват специални контейнери за насипни товари, които могат да се превозват не само с камиони. Освен това, използването на контейнери премахва необходимостта от подготовка на самия камион за транспортиране на насипните товари, тъй като контейнерът осигурява съответствие с всички нормативни изисквания за превоз на този вид товари. Трябва да се отбележи, че при превоз на контейнери е необходимо да се осигури допълнително оборудване, което ще осигури разтоварването на насипния товар. В случай на традиционния транспорт със самосвал това не е необходимо, тъй като тези камиони се разтоварват самостоятелно.

 

Спазване на правилата за превоз на насипни товари и последователна организизация на процеса по транспортиране са водещи, така че превозът на всеки вид насипен товар да премине гладко и в строго съответствие със закона.

Международен групиран транспорт

Транспортът е много важен отрасъл за развитието на бизнеса у нас. UBG предоставя много повече от транспортни услуги, ние предоставяме на нашите клиенти логистични решения, ние посрещаме Вашите специфични нужди от транспорт при различни условия.

Компанията ни предлага на своите клиенти опцията за групиране на няколко товара за една дестинация.Тази опция позволява на нашите клиенти да намалят разходите си за транспорт при реализацията на различни видове стоки от и до всички точки на територията на Румъния. Съвременните тенденции в дистрибуцията на стоки са довели до голямо увеличение на групажните превози или частичните пратки на товари. Нашите групажни операции предлагат голям избор от услуги, с които да отговорим на нуждите на нашите клиенти. За неспешен превоз на товар или такъв който се превозва по график, ние можем да групираме Вашия товар и да го доставим на конкуренти цени. Групирането по никакъв начин не влияе върху нивото на услугата, а се запазва, докато разходите на клиента са сведени до минимум.

Хладилни транспортни услуги

Изградили сме широка мрежа за ефективни доставки на охладени и замразени продукти на територията на Румъния и Гърция. Разработени и внедрени надеждни процедури на процесите при международен транспорт, което обезпечава сигурното и качествено.

Изградили сме широка мрежа за ефективни доставки на охладени и замразени продукти на територията на Румъния и Гърция. Разработени и внедрени надеждни процедури на процесите при международен транспорт, което обезпечава сигурното и качествено изпълнение на договорените и поети ангажименти към клиента. Доставяме Вашите товари под контролиран температурен режим до всяка точка на България в избран от Вас момент.

Стоки, за които трябва специален температурен режим и можете да използвате нашите хладилни транспортни услуги: пресни плодове и зеленчуци ; пресни и замразени меса ;    ежедневни продукти; замразени готови храни ; захарни изделия ; пресни сокове и замразени концентрати.

изпълнение на договорените и поети ангажименти към клиента. Доставяме Вашите товари под контролиран температурен режим до всяка точка на България в избран от Вас момент.

 

Стоки, за които трябва специален температурен режим, и можете да използвате нашите хладилни транспортни услуги: пресни плодове и зеленчуци; пресни и замразени меса; ежедневни продукти; замразени готови храни; захарни изделия; пресни сокове и замразени концентрати.